- Aktuálne
- Tučniakov čiapočkatých ubúda
Tučniakov čiapočkatých ubúda
Zavadovského ostrov pri východnom pobreží Antarktídy prišiel za 14 rokov o približne dve tretiny populácie tučniakov čiapočkatých.
Ich počet klesol o viac ako 680.000 jedincov pravdepodobne v dôsledku zmeny klímy a úbytku krilu, ktorý je hlavnou zložkou potravy týchto živočíchov.